Hankkiakseen pohjoismaista designia yhdenkään sisustajan ei tarvitse liikahtaa näyttöpäätteensä ääreltä, sillä puhtaasti kotimaista ja muutenkin nordic design -valikoimaa löytyy melko kattavasti alan yrittäjien verkkokaupoista. Osa valmistajista myy tuotteitaan myös kivijalkaliikkeissä. Sisustuksesta kiinnostuneille ja turisteille käsityöläisten pikkukaupat ovat nähtävyyksiä vailla vertaa. Pääkaupunkiseudulla käyntikohteeksi kannattaakin valikoida Design Destrict Helsinki.

Design Destrict Helsinki

Helsingin keskustaan muodostunutta käsityöläisliikkeiden keskittymää kutsutaan Design Destrict Helsinki -nimityksellä. Punavuoressa sijaitsee virolaisen perheyritys Softrendin showroom. Softrend valmistaa tilauksesta sänkyjä ja sohvia. Helsingin keskusta-alueelta löytyy Artekin lippulaivamyymälä, jossa asiakas voi itse valita jakkaraansa osat Stool Customization Workshopissa. Myös Artek 2nd Cycle sijaitsee keskustassa. Liikkeessä ostetaan ja myydään Artekin huonekaluja. Design Destrict Helsingin tyylikkyyteen sopii erinomaisesti myös modernin kalustemuotoilun mestari Eero Aarnio, jonka kalusteita ja prototyyppejä on esillä Design Eero Aarnio showroomissa. Kiinnostavia tulevaisuuden klassikoita kannattaa silti edelleen etsiä netistä. Esimerkiksi Pasila Designin Juuri-jakkarat ja Kolkka-kattovalaisimet tulevat varmasti vielä noteeratuiksi ulkomaita myöten arvostettuina, ajattomina ja laadukkaina klassikkotuotteina.

Käytetyt huonekalut, vintage, antiikki

Käytettyjen huonekalujen myymälöistä saattaa löytää varsinaisia aarteita ja harvinaisia herkkuja persoonallisiin sisustuskohteisiin. Alla on pari esimerkkiä käytettyjen huonekalujen liikkeistä.

Fargo Vintage

Fargo Vintagen osto- ja myyntipalvelu toimii verkossa, ja varsinaiset liikkeet sijaitsevat Helsingin Kalliossa sekä Raaseporissa. Fargo ostaa huonekalut kuolinpesiltä, palvelutaloasukkaiden jäämistöt sekä muutoissa ylimääräiseksi jääviä kalusteita. Tarvittaessa Fargolta saa ostaa muuttokohteisiin tyhjennys- ja siivouspalvelun.

Franckly

Verkkokauppa Franckly toimii hieman eri tavalla kuin perinteiset huonekalujen ja sisustustavaroiden osto- ja myyntiliikkeet. Franckly on määritettävissä ennemminkin verkkokauppapalveluksi, jonne kirjauduttuaan kuka tahansa voi laittaa myyntiin omistamiaan design-huonekaluja sekä muita sisustuksen brändituotteita. Verkkokaupasta löytyy käytettynä kalusteita usein muun muassa seuraavilta tuotemerkeiltä: Artek, Design House Stockholm, Muuto, Kartell. Saattaapa kauppaan toisinaan tulla myös esimerkiksi Huonekalu- ja Rakennustyötehdas Korhosen valmistamia huonekaluja.

Kirpputoriketjut

Käytettyjä huonekaluja on hankittavissa myös Fidan liikkeistä sekä Punaisen Ristin ylläpitämästä Kontti secondhand -kauppaketjusta. Lahjoituksena saatuja huonekaluja myydään myös Kierrätyskeskuksen liikkeissä sekä Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa. Kierrätyskeskuksen uusiotuotteiden verstas Plan B kunnostaa ja uudelleen verhoilee huonekaluista yksilöllisiä, persoonallisia kalusteista. Plan B:n verhoomopalvelusta asiakkaat voivat tilata verhoilun omille tai Kierrästyskeskuksesta hankkimilleen huonekaluille.