Kylmäkalusteet ovat tärkeä osa päivittäintavarakauppoja, ravintoloita, kahviloita, huoltoasemia ja monia muitakin kauppoja ja julkisia tiloja. Kylmäkalusteita asennetaan kauppojen lisäksi myös muun muassa sairaaloihin, terveysasemille ja kauppakeskuksiin. Kylmäkaapeissa voidaan säilyttää esimerkiksi erilaisia juomia, joita asiakkaat voivat halutessaan ostaa.

Kylmäkalusteiden asentamisessa tulee kuitenkin olla ammattilainen mukana. Yleensä kylmäkalusteet hankitaan yhdellä kertaa ja ne myös asennetaan samaan aikaan. Rikkoutuneen kylmäkalusteen kohdalla voi tilata huollon tai vastaavasti ostaa uuden kylmäkalusteen rikkoutuneen tilalle. Asentamisen kohdalla tulee kuitenkin olla erittäin tarkkana, sillä jos asentaja ei ole tarkkaavainen, voi viallinen asennus aiheuttaa ongelmia kylmälaitteen toimintaan. Jos asennus sujuu saumattomasti, myös toiminta on virheetöntä.

Ovien asentaminen kylmäkalusteisiin

Kun kylmäkalusteeseen asennetaan ovi, voi sen avulla säästää helposti energiaa. Samalla tuoteturvallisuus kasvaa. Ammattilaiset hoitavat kylmäkalusteiden ovitukset samalla kertaa kuin itse kylmälaitteet asennetaan ja laitetaan toimimaan. Nykyään kylmäkalusteissa käytetään akryyliovia. Ne ovat erittäin moderneja ja pitävät kylmän tehokkaasti sisällä, mikä on järkevää energiankulutuksen kannalta. Akryyliovet ovat myös kestäviä ja kevyitä, joten niitä voi liikutella helposti auki ja kiinni. Myymälän näkökulmasta ovien on oltava helposti avattavat, koska silloin ne ovat mielekkäät asiakkaalle.

Koska akryyliovet myös näyttävät hyviltä, on sekin plussaa myymälän näkökulmasta katsottuna. Myymälän yleisilme pysyy siistinä ja samalla tuotteet säilyyvät tuoreina. Akryyliovi säilyy yhtenäisenä ilman erillistä kehystä tai karmeja. Akryylin keveys takaa tämän, sillä ovea pitämään ei tarvita mitään sen suurempia pidikkeitä. Koska karmeja tai kehyksiä ei tarvita, voidaan ovien asennus suorittaa todella nopeasti ja helposti. Tätä varten kaupan ei edes tarvitse olla kiinni, vaan kylmakalusteiden ovet voidaan asentaa, kun kaupassa on asiakkaita. Asentamista varten ei myöskään tarvitse tyhjentää kylmäkalusteita tai katkaista vaikka sähköjä.

Niin kylmäkalusteiden kuin ovienkin asennus onnistuu ammattimaisten toimijoiden asentamana. Lähes kaikki toimijoista palvelevat niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä, mutta tarjous kannattaa aina pyytää useammaltakin toimijalta. Näin voi varmistua siitä, että yritys saa itselleen parhaiten sopivan ja edullisen palvelun, joka hoitaa kylmäkalusteiden ja ovien asennuksen sovitussa aikataulussa.