Jos omistaa liikkeen tai vaikkapa ravintolan, on tärkeää, että siellä on oikeanlaiset kalusteet. Asiakkaiden on oleellista viihtyä myymälässä, joten vääränlainen sisustus voi pahimmassa tapauksessa karkottaa asiakkaat. Siksi onkin tärkeää miettiä, millaista asiakaskuntaa on tavoittelemassa ja millaisen tunnelman liikkeeseen haluaa luoda. Jos kalusteet ovat kuin kultaiselta 80-luvulta, voivat asiakkaat kääntyä jo ovella pois. Tätä ei tietysti kukaan myymälän omistaja halua, joten kalustukseen kannattaa panostaa huolella. Entä jos omistaa ravintolan, millaista tunnelmaa sinne voi kalusteilla luoda? Pitäisikö vain hankkia halvimmat muovituolit ja pöydät, jotta asiakkaat saavat ruokansa syötyä? Ehkä tämä ei ole paras vaihtoehto, vaan on järkevää panostaa kalusteisiin hiukan enemmän. Asiakkaiden on tarkoitus viihtyä ravintolassa ja ruokailun olla nautinto. Hyvään tunnelmaan ei välttämättä pääse huterilla muovituoleilla.

Kiinnostuitko aiheesta, tai oletko ehkä itse myymälän tai ravintolan omistaja? Jos kalusteet ja kalusteiden hankinta kiinnostaa, niin lue ihmeessä eteenpäin. Kerromme millaisia asioita yleensä kannattaa huomioida, kun on hankkimassa tai uudistamassa liikkeensä kalusteita.

Laatu yleensä kannattaa

Olitpa sitten hankkimassa kalusteita myymälään tai ravintolaan, useimmiten kannattaa panostaa laatuun. Ne voivat maksaa hieman enemmän, mutta raha tulee kyllä takaisin kalusteiden käyttöiässä. Jos hankkii kaikista halvimmat mööpelit, ne eivät todennäköisesti ole kovin pitkäikäisiä. Kannattaa muistaa, että ne tulevat yleensä täysin erilaiseen käyttöön, kuin kalusteet vaikkapa kotioloissa. Tuoleilla ja sohvilla istutaan koko ajan, välillä ulkovaatteet päällä. Lapset voivat kiipeillä kalusteiden päällä ja voipa joku hyppiäkin niiden päällä. Kalusteiden on siis kestettävä kovaa käyttöä ja ne pitäisi olla helppo puhdistaa. Ei siis kannata hankkia vaateliikkeeseen valkoista sohvaa, sillä lika näkyy siinä saman tien. Samoin, jos on hankkimassa kalusteita ravintolaan, ei kannata ostaa vaaleita kangastuoleja. Mahdolliset ruokatahrat näkyvät niissä ihan saman tien, ja voi olla työlästä saada ne puhtaaksi. Toki näihinkin yleensä löytyy sopivat pesuaineet, mutta se vaatii ylimääräistä työtä verrattuna johonkin hieman helppohoitoisempaan väriin ja materiaaliin.

Myös kalusteiden koolla on väliä. Jos liiketila on pieni, ei ole järkevää hankkia sinne valtavaa sohvaa, joka täyttää koko tilan. Kalusteiden koko kannattaa suhteuttaa aina käytettävän tilan mukaan.