ITAB Pikval Oy keskittää myymäläkalustetuotantonsa Jyväskylään

Myymäläkalusteita valmistava ja myymäläkokonaisuuksia toteuttava ITAB Pikval Oy on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut Järvenpäässä ja Jyväskylässä. Neuvottelujen tuloksena ITAB Pikval Oy on päättänyt siirtää Järvenpään tehtaan toiminnot Jyväskylän tehtaalle sekä Vantaan myyntikonttorille. ”Muutosten tavoitteena on tehostaa toimintoja ja parantaa kustannuskilpailukykyä sekä varmistaa edellytykset tulevaisuuden kehitykselle.” Kalevi Koistinen, ITAB Pikval Oy:n toimitusjohtaja toteaa. Neuvottelujen päätteeksi yhtiö on irtisanonut 29 henkilöä.

Tuotantotoiminta Järvenpään tehtaalla päättyy marraskuun loppuun mennessä. ”Päätös tuotannon siirtämisestä ja tehdyistä irtisanomisista on raskas, meillä on ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilöstöä, joilla on todella korkea työmoraali.” Koistinen sanoo. ”Kotimaan heikko taloustilanne on johtanut myös vähittäiskaupan pienentyneihin investointeihin ja erityisesti perushyllykalusteen markkinat ovat pienentyneet.” Koistinen summaa.

Muutosten jälkeen Jyväskylän myymäläkalustetehdas, jossa valmistetaan sekä puu- että metallikalusteita, on tuotantotehokkuudeltaan Pohjois-Euroopan parhaimpia. Jyväskylän tehdas on kooltaan noin 12 000 m2 ja tuotantoon tullaan myös rekrytoimaan uutta henkilöstä. ”Tarjosimme kaikille Järvenpään tuotannon työntekijöille mahdollis14681818_1860905274142212_8654918314154836783_nuutta siirtyä Jyväskylän tehtaalle töihin. Valitettavasti vain pieni osa pystyi tämän tarjouksen ottamaan vastaan ja tämän vuoksi tulemme kouluttamaan kymmenen uutta metallialan ammattilaista tuotantomme tarpeisiin.” Koistinen mainitsee.

Jyväskylässä toimii myös tuotekehitysyksikkö, jossa innovoidaan digitalisoituvaan myymälään täysin uusia älykkäitä SmartFittingsTM  -myymäläkalusteita. Suomessa kehitetyt kokonaisuudet tulevat olemaan näyttävästi esillä keväällä maailman suurimmilla vähittäiskaupan Euro Shop –messuilla Düsseldorfissa, Saksassa. ”Fyysisen myymälän digitalisaatio ottaa nyt valtavia harppauksia ja me haluamme tarjota asiakkaillemme kalusteisiin integroitavia helppokäyttöisiä plug-and-play ratkaisuja. Digitalisaatio myymälässä voi tarkoittaa esimerkiksi uudenlaista elämyksellistä aistimarkkinointia, tiedonkeruuta ostopäätös hetkestä ja siihen vaikuttamista tai operatiivista toimintaa avustavia ja edistäviä digi-kokonaisuuksia” Koistinen toteaa.

Lisätietoja

Kalevi Koistinen
Toimitusjohtaja
040 563 0748

 

ITAB Pikval myy, kehittää, valmistaa ja asentaa täydellisiä myymäläkalustekonsepteja kauppoihin. Kokonaispalvelu sisältää yksilölliset, konseptinmukaiset kalusteet, innovatiiviset kassa-alue ratkaisut sekä ammattimaiset valaistusratkaisut.
Haluamme olla paras ja luotettavin kumppani kaupanalan toimijoille Suomessa. Tarjoamamme on markkinoiden monipuolisin ja kehitämme aktiivisesti tuotteitamme sekä innovoimme täysin uusia älykkäitä SmartFittingsTM–myymäläkalusteita. Tuotantomme sijaitsee Jyväskylän Vaajakoskella.
Meitä on muutosten jälkeen noin 115 työntekijää ja liikevaihto tulee olemaan noin 27M€ vuonna 2016. ITAB Pikval Oy on osa ITAB Shop Concept AB:ia.
ITAB Shop Concept AB on listattu Nasdaq OMX Tukholman pörssiin ja yhtiö tarjoaa kokonaisvaltaisia myymäläkonsepteja vähittäiskaupan ketjuille. Kokonaistarjontaan kuuluvat asiakaskohtaiset kalusteratkaisut, kassapöydät, itsepalvelukassat sekä valaistusratkaisut. Asiakaskunta koostuu johtavista vähittäiskaupan ketjuista Euroopassa. ITAB on kassapöytien toimittajana markkinajohtaja kaupan ketjuille, ja yksi suurimmista myymäläkaluste- ja valaistusratkaisujen toimittajista. Konsernilla on noin 3600 työntekijää ja liikevaihto vuositasolla on noin 6500 MSEK.

Comments are closed.